spotify playlists

De 5 beste Spotify playlists voor een productieve werkdag

Voor veel mensen is muziek een belangrijke manier om zich te kunnen concentreren. Je hebt immers geen last van lawaai om je heen, omdat je naar muziek luistert. Ook kan muziek er voor zorgen dat je je verstand op 0 zet, zodat je meer werk kunt verzetten zonder dat je veel afleiding hebt. Geen afleiding en een goede concentratie zorgen ervoor dat je productiever kunt zijn op een werkdag. Wij hebben een aantal van de beste Spotify playlists voor je op een rijtje gezet.

Spotify playlists

Wel is het algemeen bekend, al is dat voor iedereen natuurlijk anders, dat het niet handig is om muziek te luisteren van de taal waarin je moet schrijven. Als je jouw werk in het Nederlands moet doen, is het niet handig om Nederlandse muziek te luisteren, aangezien je dan onbewust de tekst van de muziek en je werk door elkaar kunt halen. Toch is het heel subjectief naar welke muziek mensen het liefst luisteren om zich te concentreren. De ene kan zich beter focussen bij klassieke muziek, de andere juist bij deep house. Wij hebben een selectie gemaakt!

spotify playlists 2

Lees ook: 4 redenen om voortaan staand te werken!

Alternative/Indie

Over het algemeen is bekend dat je het best naar rustige muziek kunt luisteren als je je goed wil kunnen concentreren. Rock muziek, dance of hardstyle zorgen er vaak voor dat je juist wordt afgeleid. Het prettigst is om door de muziek in een soort trance te komen. Dat kan absoluut met de playlist alternative/indie. In deze playlist komen onder andere bands als Radiohead en Alt-J voorbij. Dit is op zich rustige muziek met een klein vleugje rock, waardoor je je goed kunt concentreren. Uiteindelijk zal dit ervoor zorgen dat je zichtbaar meer werk kunt verzetten.

Slowjams

Slowjams zijn heerlijk voor op de achtergrond tijdens het werken. Het zorgt voor een relaxte en ontspannen sfeer, zodat je een prettige werksituatie creëert. Je gaat je er rustig door voelen, waardoor je uiteindelijk productiever wordt. Veel klassiekers van onder andere Usher en Genuine komen hier voorbij.

Nederlandstalig

Hoewel Nederlandstalige muziek niet door iedereen wordt geliefd, kun je ze toch een rustige en ontspannen werksituatie creëren. Bespreek het eerst wel met je collega’s of zij het accepteren dat deze muziek door het kantoor zal klinken. Is dit niet het geval, dan kan je altijd nog oordoppen in doen natuurlijk. Voorkom wel dat je niet per ongeluk te veel mee gaat zingen met de hits van Paul de Leeuw, Stef Bos en vele anderen.

spotify playlists 3

Lees ook: Dit zijn de 8 eigenschappen van dé perfecte freelancer!

88 Keys

Deze relatief onbekend playlist is een uitstekende basis voor een productieve werkdag. Mensen die van klassieke muziek houden of daar rustig van worden, moeten absoluut deze playlist eens uitproberen tijden een werkdag. Zoals sommigen misschien wel weten, heeft een piano 88 toetsen. Daarop is deze lijst gebaseerd. Er staan namelijk 88 klassieke nummers in, waarbij elk nummer gebaseerd is op een van de pianotoetsen.

Deep House

Voor op de vrijdagmiddag ter voorbereiding op het weekend of op de maandagochtend om toch de sfeer er een klein beetje in te krijgen. Deep House is in beide situaties geschikt als playlist om productief te zijn op je werk. Het bevat rustige muziek met een feestelijk tintje, zodat het iets aangenamer wordt om te werken.

spotify playlists 4

Wat zijn jouw favoriete Spotify playlists? Laat het ons weten in de reacties hieronder!