horecazaak-beginnen-corona-freelancerspot

Het beginnen van een horecazaak tijdens corona: 4 tips!

Voor veel mensen is het een lang gekoesterde wens om een eigen horecazaak te beginnen. Toen vanaf begin 2020 een hoop mensen thuis zaten, omdat hun werk stil lag of vanuit huis gedaan moest worden, zijn veel van hen bij zichzelf gaan nadenken wat ze nu eigenlijk willen. Ben ik gelukkig met mijn leven? Vind ik de baan die ik heb leuk? Normaal heb je amper de tijd om te reflecteren op je eigen leven, maar ineens hadden veel mensen dit jaar zeeën van tijd om dat wel te doen. Behoorlijk wat mensen zijn dan ook tot de conclusie gekomen dat ze wat anders willen gaan doen, zoals bijvoorbeeld het openen van een eigen horecazaak. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld ook dat het aantal horecazaken dat staat ingeschreven bij de KvK, is gestegen van 1344 naar 1385 tussen maart en september van dit jaar. En dat terwijl je dat niet direct zou verwachten, aangezien het toch niet de mees gunstige tijd lijkt te zijn om een horecaonderneming te starten. Aan de andere kant: veel slechter kan het niet gaan en waarschijnlijk zitten de restaurants straks propvol als het weer kan. Daar komt bij dat je er voor kunt kiezen dat je je zaak pas wil laten openen als de lockdown voorbij is. Redenen genoeg dus om juist nu een eigen horecazaak te openen! Om je daarbij te helpen geven wij enkele tips.

Schaf een grill aan

Wat zijn nou essentiële dingen, die je in bezit moet hebben als startende horecaondernemer. Na even denken, kwamen wij al snel tot de conclusie dat een contactgrill een van die dingen is. Niet alleen zijn ze relatief goedkoop en erg handzaam, maar ook multifunctioneel. Je kunt er bijvoorbeeld vlees of groenten mee grillen, maar ook een tosti of panini mee maken. Bijkomend voordeel is dat alles wat onder de grill heeft gelegen, er lekker uit ziet. 

Begin met bezorgen

Je kunt er voor kiezen om te wachten met het openen van je eigen horecazaak tot de lockdown voorbij is, maar je kunt natuurlijk ook vast beginnen met het bezorgen van maaltijden. Op die manier kun je alvast een beetje warm draaien voor wanneer je echt je eigen restaurant gaat openen. Veel mensen vinden het namelijk belangrijk om de lokale horeca te steunen en kiezen er dus juist nu voor om regelmatig eten te bestellen.

Weest niet te ambitieus

Het is ook belangrijk om niet gelijk te ambitieus te zijn. Natuurlijk juichen wij ambitie toe, maar juist in deze onzekere tijden is het belangrijk om als startende ondernemen niet al te grote risico’s te nemen. Doe geen grote investeringen, maar wacht daarmee tot je zaak goed loopt en je een financiële buffer hebt opgebouwd. Het kan namelijk zo maar zijn dat restaurants langer gesloten moeten blijven dan men nu denkt. 

Verkeersschadeverzekering

Naast de standaard verzekeringen die je moet afsluiten als beginnende horecaondernemer, is het ook belangrijk dat je enkele andere extra verzekeringen niet vergeet. Als je bijvoorbeeld eten gaat bezorgen, kan het handig zijn om een verkeersschadeverzekering af te sluiten. Op die manier ben je namelijk verzekerd voor wanneer een medewerker tijdens het bezorgen een verkeersongeval veroorzaakt. 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees privacyverklaring

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten