nieuwe-klanten-zzp-freelancerspot

4 tips om nieuwe klanten binnen te halen als zzp’er!

Illustratie door: Icons8

Als freelancer ben je natuurlijk afhankelijk van je klanten voor het binnenhalen van opdrachten. Het kan echter wel eens lastig zijn om nieuwe klanten binnen te halen. Hoe kom je met ze in contact, en hoe zorg je ervoor dat ze daadwerkelijk opdrachten aan je geven? Met behulp van de onderstaande tips kun jij er hopelijk voor zorgen dat je nieuwe klanten op je lijstje kunt bijschrijven.

1 Onderhoud je huidige netwerk

Het is belangrijk dat je niet alleen maar kijkt naar het binnenhalen van mensen die je nog niet kent, maar dat je ook je huidige connecties goed onderhoudt. Deze mensen zullen waarschijnlijk ook voor nieuwe opdrachten kunnen zorgen dus het is goed om het contact met hen niet te verliezen. Misschien kunnen ze je zelfs wel aan nieuwe opdrachtgevers helpen! Heb je een opdracht een aantal maanden geleden uitgevoerd voor een bestaande klant? Neem dan weer eens contact met ze op en vraag of ze nieuw werk voor je hebben!

Lees ook: 4 valkuilen voor beginnende freelancers!

2 Zorg voor een goede elevator pitch

Je weet wel, zo’n pitch die maar 60 seconden duurt (de gemiddelde lengte van een ritje in de lift). In zo’n elevator pitch kun moet jij je zo duidelijk mogelijk kunnen presenteren aan potentiële nieuwe klanten. Oefen zo’n pitch dus thuis voor de spiegel en mogelijk ook voor bijvoorbeeld je partner of vrienden. Geef duidelijk aan wat je sterke punten zijn en waarom de klant voor jou moet kiezen als opdrachtgever. Zo ben je altijd voorbereid en kun jij op het juiste moment jezelf op de beste manier presenteren.

nieuwe-klanten-zzp-freelancerspot-2

Lees ook: Succesvolle elevatorpitch: eenvoudig stappenplan!

3 Ga naar flexplekken

Flexplekken, of andere plekken waar je ruimte kunt huren om te werken, zijn broednesten van creativiteit en productiviteit. Dit zijn dus ook de plekken waar jij nieuwe klanten kunt ontmoeten. Je ontmoet op een gemakkelijk manier gelijkgestemden die waarschijnlijk ook op zoek zijn naar nieuwe connecties. Bovendien is het werken op flexplekken of het huren van kantoorruimte sowieso een goed idee aangezien je hier erg productief kunt werken.

Lees ook: 4 voordelen van werken in een co-working space!

4 Step your marketing game up!

Social media, lokale krant of wat dan ook, reclame maken voor je eigen bedrijf is erg belangrijk. Er zijn tegenwoordig erg veel manieren om je bedrijf op de kaart te zetten, dus er is geen excuus meer om dit niet goed te doen. Met marketing haal je gemakkelijk veel nieuwe klanten en opdrachtgevers binnen.

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!