digital nomad europa

De vier beste plekken in Europa voor een digital nomad

Illustratie door: Giovani Flores

Een digital nomad is iemand die zijn werk uit kan voeren op iedere plek ter wereld waar een goede internetverbinding is. Ze houden van reizen en willen graag wat meer van de wereld zien en ondertussen verdienen ze hun geld om de reis te bekostigen met werk wat op afstand gedaan kan worden. Wat zijn eigenlijk goede plekken in Europa om als digital nomad voor een tijdje te vertoeven? We hebben ze op een rijtje gezet:

Barcelona

Er zijn een flink aantal Europese steden populair onder de digital nomads en de één van de bekendste steden is Barcelona. Deze grote Spaanse stad wordt ook wel een ‘nomad hub’ genoemd, een plek waar digital nomads zich graag voor enige tijd vestigen. Barcelona heeft honderden, misschien wel duizenden cafés, koffiebars en plekken waar je als digital nomad terecht kunt om je werk te doen. Er zijn talloze plekken waar je gratis WiFi hebt en dus terecht kunt om je werkzaamheden uit te voeren. Daarnaast is Barcelona natuurlijk een prachtige stad om te bezoeken want er zijn vele bezienswaardigheden en er heerst een heerlijk klimaat.

Lees ook: Wat is een Digital Nomad en is het wat voor mij?

Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en dit is ook een top stad om je als digital nomad in te begeven. De coole architectuur en de prachtige cultuur zijn twee redenen om deze stad te verkennen, maar ook qua leefruimte is dit een goede plek voor een digital nomad. Er zijn veel co-living en working spaces beschikbaar waar je kunt wonen, eten en werken. Echt een aanrader dus als je zekerheid wil hebben van een goede tijdelijke leefomgeving.

digital nomads europa kopenhagen

Lees ook: Dit zijn de 7 populairste bestemmingen voor Digital Nomads!

Praag

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en dit is één van de populairste bestemmingen voor digital nomads in Europa. In Praag is genoeg te beleven. Het is een studentenstad pur sang dus er is ook veel ruimte voor feestjes en het ontmoeten van jonge mensen. Praag zelf is ook enorm mooi qua bezienswaardigheden en de prijzen voor eten en drinken zijn relatief goedkoop, ideaal voor de digital nomad op budget. Genoeg tentjes en koffiebars met een goede internetverbinding waar je kunt werken dus Praag moet je zeker bezoeken voor een mooie tijd.

digital nomads europa praag

Lees ook: Dit zijn de 5 voordelen van leven als een Digital Nomad!

Boedapest

Boedapest ligt in Hongarije en deze stad trekt jaarlijks ook veel digital nomads. Boedapest is een adembenemende stad met een enorm aanbod van bezienswaardigheden. Het is dan ook een stad die veel toeristen en dagjesmensen trekt en het is er dagelijks vrij druk. Een goede tip voor digital nomads op budget is om het centrum te vermijden. De prijzen voor eten en drinken liggen in het centrum vele malen hoger dan 200 meter erbuiten. Kies er dus niet voor om te gaan werken in een café midden in het centrum omdat dit flink veel geld kan kosten als je hier ook gaat eten en drinken. Qua verblijf heb je vele mogelijkheden, er zitten namelijk genoeg betaalbare Airbnb flatjes vlak buiten het centrum. Boedapest is dus een goede bestemming voor een digital nomad in Europa!

digital nomads europa boedapest

Wat is de beste plek voor een Digital Nomad in Europa volgens jou? Laat het ons weten in de reacties hieronder!