bureaustoel-freelancerspot

Hoe kies je de juiste bureaustoel?

Als jij dagelijks veel uren doorbrengt achter de computer dan weet je vast en zeker wel dat het zeer belangrijk is om een goede bureaustoel te hebben. Mensen met een zittend beroep lopen een redelijk groot risico om te maken te krijgen met fysieke klachten. Je loopt met name risico als je de hele dag moet zitten op een krakkemikkige bureaustoel. De meest voorkomende klachten waar je mee te maken kunt krijgen zijn nekklachten, schouderklachten en blessures aan de onderrug. Voor werkgevers is het daarom aan te raden om niet te besparen om de kosten van een goede bureaustoel. Wanneer je vanuit huis werkt is het ook verstandig om een kwalitatieve bureaustoel aan te schaffen. Waar moet je eigenlijk op letten bij het uitzoeken van een goede bureaustoel? We leggen het je hieronder uit.

Probeer diverse bureaustoelen uit

In de zoektocht naar goede bureaustoelen moet je rekening houden met een aantal punten. Ga je een stoel halen voor op een flexibele werkplek, dan moet de stoel sowieso gemakkelijk te verstellen zijn. Niet iedereen is even groot dus als de stoel simpel verstelbaar is dan levert dit voor niemand problemen op. Als je op zoek gaat naar een bureaustoel voor op je thuiskantoor dan kan het ook wel handig zijn als je een stoel aanschaft die eenvoudig te verstellen is. Ten tweede is het belangrijk dat de armsteunen en rugleuning van de bureaustoel ook verstelbaar zijn. Het zou dus ideaal zijn als je naar een meubelzaak kunt gaan en daar meerdere bureaustoelen kunt proberen. Je wil voorkomen dat je in de toekomst fysieke problemen gaat krijgen omdat je jarenlang gezeten hebt op een bureaustoel die niet ergonomisch verantwoord is.

bureaustoel-freelancerspot

Lees ook: Belastingveranderingen in 2019: dit verandert er voor zzp\’ers!

Zelf fysieke klachten voorkomen

Wanneer je een goede bureaustoel hebt gevonden dan betekent dit niet direct dat je nooit te maken zult krijgen met fysieke klachten door lang te moeten zitten. Het kan ook zo zijn dat je zelf een slechte zithouding hebt en dat je daardoor last gaat krijgen van je nek, schouders of onderrug. Zorg er daarom voor dat je de stoel op de juiste manier afstelt en dat je goed in de stoel gat zitten. Je armen moeten in een hoek van 90 graden op het bureau kunnen liggen en het is ook belangrijk dat je benen in de juiste houding op de grond staan.

Verder moet je onderrug ook stevig tegen de rand van de bureaustoel manoeuvreren. Met een zittend beroep is het dus van groot belang om een goede bureaustoel te hebben en die ook op de juiste manier af te stellen. In combinatie met een goede zithouding ga je geen last krijgen van blessures!